Categorieën

Arriba-Padel Youth League – Editie Eeklo

In Sportjoy Eeklo werd op 25 maart de tweede editie van de Arriba-Padel Youth League georganiseerd (een samenwerking tussen Arriba-Padel, TC Eeklo, Padel Rumbeke, Arenal Brugge en Padel Ghistelehof). De Arriba-Padel Ghistelehof Academy nam met maar liefst 18 jeugdspelers deel.

U13:

Bij de U13 bevestigden Lexim Steen en Mats Mommaerts hun goede vorm en wisten ze opnieuw beslag te leggen op een 4de plek, nieuwkomer Matz Lemans toonde meteen ook uit het goede hout gesneden te zijn en tekende voor zijn allereerste overwinning dit in combinatie met Jarne Verhaeghe.  Het duo Sam Vanteghem en Glenn Werbrouck en het duo Jasper Calcoen en Xander de Soete behaalden beiden een 3de plaats in hun respectievelijke poules. Beiden wonnen nadien hun eerste plaatsingswedstrijd waardoor ze onder elkaar mochten strijden voor plaats 9, het waren uiteindelijk Jasper en Xander die zich nestelden op een 9de plek na een spannende 6-3 overwinning.

U15: 

In de U15 telde de APGA slechts 1 duo, maar het bleek een gouden duo te zijn, met een combinatie van tactische intelligentie en een fijnbesnaarde techniek wisten Nao Lowyck en Bente van Looy (overigens nog steeds speelgerechtigd in U13) vriend en vijand te verrassen. Ze wonnen al hun poulewedstrijden en deden dit kunstje nogmaals na in de halve finale. In een sterk bezette finale haalden ze de eindzege binnen na een mooie 6-4 overwinning. 

 

U17:

In de U17 telde Gistel 4 duo’s in een zeer sterk bezet toernooi. Het was een toernooi waarin alle details van belang waren, zowel het fysieke als het mentale aspect werden zwaar op de proef gesteld. Het duo Mats de Vlieger en Jasper Stroobant streden voor wat ze waard waren maar konden moeilijk opbotsen tegen de hoger gerangschikte spelers, desondanks lieten ze heel wat mooie dingen zien. Vic Demeulenaere en Liam Dupont lieten zien dat ze een uitstekend duo vormen en legden zowat alle tegenstanders het vuur aan de schenen, helaas moesten ze tevreden zijn met een 3de plek in hun poule. In poule B opnieuw een Gistelse battle tussen Siel Boeraeve en Victor Vierin (beiden U15 maar na hun vorige zege mochten ze het hoger gaan proberen) en Xander Stroobant en Aerjen Theys. Na een ware thriller die zomaar door Hitchcock geregisseerd zou kunnen zijn waren het Xander en Aerjen die het laken naar zich toe trokken. Hiermee eindigden ze 2de in hun poule, Siel en Victor moesten tevreden zijn met een derde plek.
Voor plaats 5, 6 & 7 was het opnieuw een Gistels onderonsje, Victor en Siel wisten de 5de plek binnen te rijven, Vic en Liam plek 6 en Jasper en Mats plek 7. In de halve finale bevestigden Aerjen en Xander hun uitstekende vorm van de vorige interclub en ei zo na was een finaleplek hun deel, na een 4-6 nederlaag mochten ze strijden voor plek 3 & 4. Dat deden ze meer dan uitstekend en met een een mooie 3de plek vertegenwoordigen ze de Gistelse academie op het eindpodium